Erős Pista is idekattintana...

Fémkaja

A hangya és a méh gyűjtögeti, a medve (és például e sorok idemásolója) a testében tárolja, a mókus pedig ínséges időkre elássa a felesleges eledelt. A középkorban divatos szárítás és sózás sem volt tökéletes megoldás. 1795-ben aztán Napóleon megelégelte, hogy nem tudja rendesen ellátni a katonáit, és a Le Monde-ban tizenkétezer frankos jutalmat ajánlott fel annak, aki először oldja meg serege élelmezési gondjait. 1809-ben végül Nicolas Appert állt elő tizennégy évig tökéletesített találmányával, a konzerválással. A cukrász és sörfőző rájött, hogy ha a viasszal és huzallal légmentesen lezárt üvegbe pakolt ételt forrásban lévő vízbe rakja, akkor az nem fog megromlani. Bár a konzerv az emberiség egyik nagy problémáját oldotta meg, azért még maradt sok...

Friss topikok

  • Totó Háber: Az a baj, hogy még nem kóstoltam ilyet, ezért nem tudom az írást "szakmai" szempontból fikázni, má... (2011.02.24. 15:28) Nagy Műleves-teszt 2.
  • Totó Háber: Sírok! (2011.02.17. 19:46) Konzervers
  • Totó Háber: Most fejezzük ezt be! :) (2011.02.15. 19:33) Blama

Archívum

Nagy Műleves-teszt 2.

2011.02.23. 14:56 rider77

A kecskeméti honi luxus - dobozba zárva

Akkor nosza, nézzük mit kínál nekünk a honi piac! Sajnos tányéros verzióban nagyon is keveset. Mondjuk inkább úgy, hogy van egy választásunk. Az viszont magyar. Mindenhol. Merthogy a doboz oldalán nem tört, vagy már-már érthetetlen magyarsággal, hanem tökéletesen megfogalmazott használati utasítás, olvasható rajzokkal illusztrálva, nem is beszélve az összetevők pontos leírásáról. Menyország. A doboz nyitásig. Merthogy a korábban vizsgált ázsiai tesójával ellentétben itt nincs evőeszköz a karvalytőke által megnyomorított, éhező dolgozónak. Azt old meg, ha enni akarsz! Köszi! Viszont semmi kistasak, ilyen meg olyan fűszerekkel, all in one. Mondom olyan magyaros az egész, de -gondoltam - az íze majd kárpótol.Sajnos tévedtem. Nem elég karakteres az íze, ahogy az elvárható lenne, nem úgy fűszeres ahogy joggal elvárható lenne, vagy mondjuk úgy, teljesen PH-semleges. Ami nem is lenne baj, ha az íze sem lenne neutrális. Pedig az alapos kiszárításnak köszönhető csirkekocka darabkák (15 százalék az ízesítőporban), jót tesznek a levesnek, de tényleg semmi több. A tészta szépen megdagad a pihentetés után, finoman gőzölve fogyasztható. De nézve az üres – alján a magas borstartalmú lével -, dobozt amolyan ez is megvolt érzés fog el. Kár pedig olyan jobbra számítottunk.

A Kecskeméten gyártott termék örömteli a magyar polcokon, de felszínes a tartalmát tekintve. A másik nagy probléma, hogy ritka mint a fehér holló. Merthogy egy hárombetűs magyar üzletláncon kívül, sehol sem fellelhető. Tényleg nem értem, merthogy ezen márka téglalapos csomagolású termékei (ezekkel nemsokára megbombázzuk az izlelőbimbókat), viszont mindenhol ott vannak, a kis és nagy marketekben. És az ára. Nos, ezt 199 magyar forintért vesztegetik, ki-ki döntse el mennyire éri meg ennyiért egy doboznyi kecskeméti instant csoda.

További jó étvágyat, és csókoltatom Totó Háber kollégámat, és várom gratulációját a második részhez!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://canned.blog.hu/api/trackback/id/tr532683657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Totó Háber · http://nyero.blog.hu/ 2011.02.24. 15:28:56

Az a baj, hogy még nem kóstoltam ilyet, ezért nem tudom az írást "szakmai" szempontból fikázni, már elnézést!
Viszont épp knorr bögrés levest eszem - (vagy iszom?), azt rögvest meg is írom!
süti beállítások módosítása