Erős Pista is idekattintana...

Fémkaja

A hangya és a méh gyűjtögeti, a medve (és például e sorok idemásolója) a testében tárolja, a mókus pedig ínséges időkre elássa a felesleges eledelt. A középkorban divatos szárítás és sózás sem volt tökéletes megoldás. 1795-ben aztán Napóleon megelégelte, hogy nem tudja rendesen ellátni a katonáit, és a Le Monde-ban tizenkétezer frankos jutalmat ajánlott fel annak, aki először oldja meg serege élelmezési gondjait. 1809-ben végül Nicolas Appert állt elő tizennégy évig tökéletesített találmányával, a konzerválással. A cukrász és sörfőző rájött, hogy ha a viasszal és huzallal légmentesen lezárt üvegbe pakolt ételt forrásban lévő vízbe rakja, akkor az nem fog megromlani. Bár a konzerv az emberiség egyik nagy problémáját oldotta meg, azért még maradt sok...

Friss topikok

  • Totó Háber: Az a baj, hogy még nem kóstoltam ilyet, ezért nem tudom az írást "szakmai" szempontból fikázni, má... (2011.02.24. 15:28) Nagy Műleves-teszt 2.
  • Totó Háber: Sírok! (2011.02.17. 19:46) Konzervers
  • Totó Háber: Most fejezzük ezt be! :) (2011.02.15. 19:33) Blama

Archívum

Rejtvény

2011.02.17. 15:47 Totó Háber

 Melyik városban készült a képen látható konzerv?

A helyes megfejtést küldők között nem kizárt, hogy valamit ki fogunk sorsolni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://canned.blog.hu/api/trackback/id/tr872668200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása