Erős Pista is idekattintana...

Fémkaja

A hangya és a méh gyűjtögeti, a medve (és például e sorok idemásolója) a testében tárolja, a mókus pedig ínséges időkre elássa a felesleges eledelt. A középkorban divatos szárítás és sózás sem volt tökéletes megoldás. 1795-ben aztán Napóleon megelégelte, hogy nem tudja rendesen ellátni a katonáit, és a Le Monde-ban tizenkétezer frankos jutalmat ajánlott fel annak, aki először oldja meg serege élelmezési gondjait. 1809-ben végül Nicolas Appert állt elő tizennégy évig tökéletesített találmányával, a konzerválással. A cukrász és sörfőző rájött, hogy ha a viasszal és huzallal légmentesen lezárt üvegbe pakolt ételt forrásban lévő vízbe rakja, akkor az nem fog megromlani. Bár a konzerv az emberiség egyik nagy problémáját oldotta meg, azért még maradt sok...

Friss topikok

  • Totó Háber: Az a baj, hogy még nem kóstoltam ilyet, ezért nem tudom az írást "szakmai" szempontból fikázni, má... (2011.02.24. 15:28) Nagy Műleves-teszt 2.
  • Totó Háber: Sírok! (2011.02.17. 19:46) Konzervers
  • Totó Háber: Most fejezzük ezt be! :) (2011.02.15. 19:33) Blama

Archívum

Nagy műleves teszt I.

2011.02.15. 15:58 rider77

Minden részlehajlást megelőzve, az első mondatomban leírom: egyik cég sem fizet az esetleges árudicséretért (pedig…). Miért is tenné, hisz ami finom (na ez aztán marha szubjektív), azt veszik, ami vacak azt nem. Egyre többen szenvednek időhiányban, ami erősen kevés lehetőséget ad ebédünk elkészítésére és elfogyasztására. És bármilyen furcsa is, a műlevesek – mert ezekről lesz szó bővebben – nem csak az irodai dolgozók kedvencei.

 

 

Azokat, akik nem törődve az E-számok dzsungelével, a lejárati idő hangos kiröhögésével, a kompakt kinézettel, én nem nézem le. Sőt. Ők (azaz talán én is), bátrak, mert ragaszkodnak a gyors, mindig ugyanazt az ízt adó, adott esetben még kanalat is kínáló termékekhez. Hisz például ha most is kinézek az ablakon, amolyan agyonmosott vacak borús idő van, s mi eshetne jobban ilyenkor, mint egy bögre (esetleg doboz) forró leves.
 
Egy klasszikus… A kínai piacos VIFON dobozos
 
Csirkehús ízesítésű instant tésztás leves. Ez alap info. Létezik csirkés, marhás, marhás-currys és vega is. Ez eddig semmi luxusmenüt nem takar, de ha kinyitjuk, előkerül a manna. Ez a doboz a háromtasakos kategória! Sós-fűszeres tasak, zöldfűszeres tasak, és fűszeres paprikás olajos tasak. Mint kitalálható ez a doboz FŰSZERES levest hordoz magában. Elkészítés leírása PONTOS magyar fordításban a dobozon oldalt található. Egyszerűsítve: kinyit, tésztát tör, összedob minden fűszert, vízzel szexin a vonalig felönt, be mikroba, 3 perc. Aztán kivesz, letakar, és vár, amíg a hamika tésztarésze megszívja magát, ergo puhul. És aztán a dobozba cserkészmódra összehajtogatva elhelyezett kompakt villával összekeveri az éhes dolgozó és fogyaszt. És… Finom… Nem túl fűszeres, nem vizes és nem tökolajos. Pont jó. Szerintem. És megéri. Mán, ha kimegyünk valamelyik kínai piacra, vagy az Ázsia centerbe és bevásárolunk. Előnye lehet még az alku lehetősége, ha 5-öt visz, 6-ot kap. Alapból 150, de mindenki azt ér el az tárgyalás folyamán, amit tud. Sok sikert, ÉS JÓ ÉTVÁGYAT!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://canned.blog.hu/api/trackback/id/tr222663144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása